Destination Atlas arrangerar resor till avlägsna områden i Atlasbergen

Reseskildringar

Följ oss: 

   

Top
a

Mer information

Destination Atlas - Sahara

Våren 2019

Under åren har vi hunnit besöka ett 30-tal platser runt omkring sjön Bin el Ouidane och Merzouga (Sahara). Nedan ser du vårens program – dag för dag. Vi försöker hålla tiderna men Marockanerna är kända för att inte riktigt följa klockan så det inte alltid vi lyckas. Men detta är en del av äventyret. ?

Dag Ett

Ankomstdag (Marrakech)

Välkomna! Vår chaufför väntar utanför terminalen med en skylt som säger “Destination Atlas”. Vi hämtar er normalt i en minibuss (Hyundai H1) och i bussen finns frukt, vatten och sim-kort laddade med 10 gig för de som vill ha. Vi har ca 2-2,5 timme framför oss innan vi ankommer hotellet i Ouzoud.

Vi stannar på vägen, tar en fika och de som vill tar ut lokala pengar (dirhams).

På kvällen blir det god mat. 🙂

Dag Två

Vattenfallen i Ozoud

Efter frukost checkar vi ut från rummen och låser tryggt in bagaget i hotellet. Vi anlitar en lokal guide som visar runt i området. Nederst i dalen stannar vi till hos Moha och tar en fika (och badar). På väg upp passerar vi vattenfallen och halvvägs uppe möter vi de “vilda” aporna. Vi äter lunch på hotellet. Resten av eftermiddagen är fri. (Det finns många små souvenirbutiker i Ouzoud). Se video från tidigare resa.

Runt kl. 16 åker vi till Bin el Ouidane och hinner med att se sjön i solnedgången. Vi checkar in på hotellet. Middag serveras på kvällen.

Dag Tre

Tamga (Katedral)

Vi utgår vid 9-tiden, kör österut, rundar sjön och sedan bär det av söderut… mot de höga Atlasbergen. Vår destination är klippan Katedral, 1868 m öh. Bilresan tar ca två timmar. En makalös natur med massor av fotomöjligheter under vägen. När vi kommer fram tar en fika hos vår vän Said som bjuder på te, bröd och olivolja.

Sedan kör vi upp på ryggen på Katedral, parkerar bilen och vandrar till toppen. Se video från tidigare resa.

Efter vandringen äter vi lunch hos Said och sedan kan man välja att slappa och se lite runt eller följa med Said på en kortare vandring längs floden Ahansal. Vi räknar med att vara tillbaks till hotellet vid 18-tiden.

Dag Fyra

Sjön Bin el Ouidane & floden Ahansal

Efter frukost går vi ned till sjön och kapten Lassen kör oss i en 11-meter lång pontonbåt. En riktigt stabil sak som lätt klarar att frakta en bil om man säger så. Flytvästar finns naturligtvis. Lassen kör oss till Ahansal och går uppströms så långt vi kommer, normalt ca 2 km. På vägen tillbaks till sjön stannar vi till och besöker en lokal familj som bjuder på berber-fika; te, nybakat bröd och olivolja.

Vi tar oss till östra delen av sjön och lägger till vid ön Aghanbou där vi äter lunch och njuter av livet. Från ön kan man sedan välja att gå tillbaks till hotellet (30 minuter) eller åka med båten.

På kvällen serveras middag i vanlig turordning.

Dag Fem

Ait Chribou

Vi lämnar hotellet vi 10-tiden och ankommer vattenkällorna i Ait Chribou efter ca 25 minuter. Vi stannar till vid en gammal Kasbah med utsikt över dalen och i bakgrunden sjön Bin el Ouidane. Sedan utforskar vi närområdet, besöker dinosaurien (Atlasaurus), vattenkällorna, följer en liten bäck några hundra meter och slutar upp med att besöka en av de lokala familjerna i deras hus byggt i äkta Berberstil.

Efter en kopp te med tilltugg besöker vi grottorna där folk bodde så sent som på 70-talet. När detta är avklarat tar vi bilen och förflyttar oss till södra delen av Ait Chribou, högt upp på en platå, där vi njuter av fantastisk utsikt och god lunch.Se video från tidigare resa.

På väg tillbaks till hotellet stannar vi i staden Ouaouizerth och tar del av den lokala marknaden där de säljer allt möjligt, dock inga souvenirer. 😉

Dag Sex

Ankomstdag (Marrakech)

Då är vi framme vid dag fem. Normalt sett är man ganska sliten i huvudet efter alla intryck och behöver en dag vid poolen. Efter frukosten så är dagen helt öppen att göra som man vill.

Widiane erbjuder en rad olika aktiviteter; sauna, massage, bubbelbad, swimmingpool samt vattenaktiviteter. Besök deras hemsida för att se mer vad som finns.

Kl. 16:00 reser vi till Marrakech och checkar in på Riad Marrakech. Räkna med att det tar ca 3,5 timma att köra. Vi gör ett stopp på vägen vid en bensinstation och tar en fikarast.

Efter vi släppt av er på hotellet i Marrakech får ni klara er själva. Rum och frukost är inkluderade i priset men resten av maten bekostar ni själva.

Dag Sju

Marrakech

Marrakech, denna stad som för ca 1000 år sedan var huvudstaden i ett imperium som sträckte sig norrut och omfamnade nästan halva Spanien samt österut så långt som till Libyen.

Marrakech betyder på berbiska “Guds land”, och har även smeknamnet “Söderns pärla”. Staden är ett handelscentrum och ett betydande turistcentrum. Varje år besöker över 2 miljoner turister Marrakech och detta betyder att stadens 900 000 invånare har en stor del av sina inkomster kopplade till turism.

Vad att göra? Det finns shopping, marknader, museum, parker, restauranger, nattklubbar, etc. Googla själva och planera er resa eller fråga oss så tipsar vi gärna. Önskar ni en guide så ordnar vi det åt er.

Topp tre mest besökta är:

1. Jemaa el-Fnaa / 2. Majorelle Garden / 3. Bahia Palace

Dag Åtta

Avresedag (Marrakech)

Avresedagen har kommit. Efter frukost och check-out så hjälper hotellpersonalen er till en väntade taxi som sedan kör er till flygplatsen.

På grund av säkerhetskontroller rekommenderar vi att ni ankommer flygplatsen ca 3 timmar innan flyget avgår. Räkna med att det tar max 30 minuter att köra från hotellet till flygplatsen.

Med detta är resan över och vi är säkra på att minnen för livet följer med er hem till Sverige. Ni är alltid välkomna att resa med oss fler gånger, då till nya destinationer. Vad sägs om Saharaöknen? Eller den fantastiska dalen – Happy Valley?

Vi tackar för besöket och önskar en trevlig hemresa. 🙂

Priser & Innehåll

En vecka, lördag till lördag kostar från 9500 kr.

Följande ingår:

– Transporter till/från Atlasbergen

– Transporter till/från utflykterna (bil, båt, åsna)

– Boenden (En natt i Ouzoud, tre nätter i hotel Bin el Ouidane, en natt i Widiane och två nätter i Riad Marrakech)

– Guider

Följande ingår delvis:

– Atlasbergen: Måltider ingår förutom sista kvällen och lunchen dagen därpå.

– Marrakech: Endast frukost ingår.

Följande ingår inte:

– Flygbiljetter

– Svensk reseförsäkring (tecknas av resedeltagarna själva)

Alla hotell är av europeisk standard. Air condition, toa/dusch, sängkläder, etc. Undantaget är då vi gör längre expeditioner med övernattning långt uppe i bergen eller Sahara.

Boka din resa

Ta kontakt med oss om du vill veta mer eller om du vill boka din resa.

Om du önskar att boka din resa gör följande:

– Kolla flyg till Marrakech. Norwegian flyger direkt och biljetterna kostar ofta under tusenlappen, enkelt resa.

– Vårens datum är följande: 2/3-9/3, 9/3-16/3, 16/3-23/3 eller 23/3-30/3.

– Kontakta oss för att se när det finns lediga platser och reservera enkelt dina platser via telefon eller epost.

– Bekräftelse skickas via epost. Vi håller dina platser i sju dagar.

– Boka flygbiljetterna och därefter betalar du för din resa.

– Sedan börjar resfebern. 😉

Destination Atlas - Sahara

Har du frågor?

Självfallet kan du kontakta oss och vi kommer att besvara dina frågor så gott vi kan eller varför inte klicka på knappen nedan och ta del av de vanligaste förekommande frågorna (pass, pengar, säkerhet, etc).

Nedan kan du läsa reseskildringar skrivna av gäster och guider.

You don't have permission to register